lunes, 14 de marzo de 2016

CARNE CURADA-AHUMADA DE BELGICA


origen:
FILET D´ANVERS
Bélgica (Limburgo, Flandes)
Streek: región:
Vlaanderen Flandes




De traditie om vlees te zouten en te roken is al eeuwenoud en had als enige reden, een langere bewaring en het vlees meer smaak geven. La tradición de ahumado de la carne a la sal y tiene siglos de antigüedad y fue la única razón, un almacenamiento más prolongado y la carne añadir sabor. Filet d'Anvers is zeker het bekendste stukje uit het assortiment gezouten en gerookt rundvlees in Vlaanderen. Filet d'Anvers es sin duda la pieza más famosa de la gama salado y carne ahumada en Flandes. Antwerpse slagers gebruiken hiervoor traditioneel de spier van het muisstuk, wat in beenhouwersvaktermen de Antwerpse filet werd genoemd.

LA PREPARACION la carne,musculo 

de bovino, se frota con sal y colgandolo


 en una sala de de clima controlado.


Daar rust het op een temperatuur van 6 tot 8°C gedurende 2 tot 7 dagen.Desde el resto a una temperatura de 6-8 ° C


 durante 2 a 7 días. Het vlees wordt vervolgens gedroogd en op ambachtelijke wijze warm gerookt boven schilfers beukenhout. La carne se seca y se ahuma


 de manera tradicional sobre astillas de madera de haya.


De tijd die nodig is voor het drogen en roken is sterk afhankelijk van de dikte en de grootte van het vleesdeel.El tiempo requerido para el secado .


Door het milde zouten en het licht roken heeft Filet d'Anvers een zachte smaak.La sal suave y ligero ahumado dan al filete d'Anvers tiene un sabor suave.

No hay comentarios:

Publicar un comentario